DOS-legende Tonny van der Linden overleden

Gepubliceerd op Vrijdag 23 Juni 2017

Tonny van der Linden is op 84-jarige leeftijd overleden. De oud-voetballer maakte deel uit van het elftal van het Utrechtse DOS dat in 1958 kampioen van Nederland werd.

In de beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen SC Enschede maakte Van der Linden het enige doelpunt.

Twee jaar eerder had Van der Linden het eerste doelpunt in de geschiedenis van de Eredivisie gemaakt. Behalve voor DOS speelde hij ook voor stadgenoot Elinkwijk.

In totaal maakte hij 209 doelpunten op het hoogste niveau. Van der Linden speelde 24 interlands voor Oranje, waarin hij zeventien keer scoorde.

GEEN TRANSFER
Op het hoogtepunt van zijn loopbaan kon de in 1932 in Zuilen geboren aanvaller een blanco cheque tekenen om prof te worden bij het Italiaanse Fiorentina. Maar hij bleef Utrecht trouw.

De laatste jaren woonde Van der Linden in Vianen en leidde hij een teruggetrokken bestaan. Hij was al ruime tijd ziek.

Bron: RTV Utrecht